5 Mart 2019 Salı

Altıncı His Film Konusu, Oyuncuları ve Fragman

Psikolojik gerilim filmi severler için nostaljik ama tam bir başyapıt sayılan Altıncı His incelememize hoş geldiniz.

Orijinal ismi The Sixth Sense olan ve muhteşem oyunculuğu ile filme damgasını vuran Bruce Willis ile birlikte harika bir korku / gerilim filmi sizleri bekliyor. Yapım tarihi 1999 olan Altıncı His'si izlemeyen hiç şüphesiz pek az insan vardır. Lakin genç jenerasyon için adeta değerli bir antika vazifesi de görecektir. Özellikle filmin final ve akıllara kazınan "I see dead people!" (Ölü insanlar görüyorum)  sahnesi ile pek çok kişinin bu kategorideki favorisi haline geldiğini göz önüne alırsak, kesinlikle muhteşem bir hazineyi tarif ediyoruz.

Altıncı His ölü insanlar görüyorum

Dilerseniz şimdi filmimizin konusuna gelelim. Başrol oyuncumuz Bruce Willis, Malcolm Crowe adında bir psikolog rolünde karşımıza çıkıyor. Ve elinde, tedavi edilmesi gereken sekiz yaşında bir çocuk hastası bulunuyor. Filmin içeriği bu çocuğun yaşadığı karanlık dünyadan oluşuyor. Günlerini onu ziyaret eden ölü insanların görüntülerini ve ona bir şeyler anlatmaya çalışmalarına şahit olarak korku ve dehşet içinde geçiriyor. Annesi ile birlikte sıkıntılı bir hayat yaşayan bu küçük çocuk, durumunu kimselere anlatamıyor.

İşte tam da bu noktada devreye psikoloğumuz M. Crowe giriyor. İşinde oldukça iyi olduğunu düşünen ve psikoloji eğitimi almasından ötürü Malcolm, hayaletlere ve ona benzer kötü güçlere kesinlikle inanmamaktadır. Ona göre bu yaşananlar tamamen tedavi edilebilecek basit bir çocuk travmasından başka bir şey değildir.

Altıncı His film repliği

Ancak filmin ortalarından itibaren, çocuğun cesaretlenmesi (Malcolm sayesinde) ile birlikte artık buna bir dur deme isteği ve ölülerin onu ziyaret etmesinin altında aslında farklı nedenlerin de olabileceği ihtimali pek çok sırrı da açığa çıkarmaya başlıyor.

Zamanla Malcom, geçmişteki bir hastasının da bu durumda olduğunu ve yine inanmadığı için hiçbir faydası dokunmayan bir tedavi uyguladığını hatırlar. Sonrasında da finale doğru her şey çorap söküğü gibi çözülmeye başlar.

En iyi gerilim filmi demek için iddialı olsa da, türünün en iyi örneklerinden biri olduğunu gönül rahatlığı ile söyleyebiliriz. Eğer izleme fırsatı bulamadıysanız, IMDB Puanı 8.1 olan bu filmi daha fazla beklememenizi tavsiye ederim!

"Ölü insanlar görüyorum... ölü olduklarını bilmiyorlar!"

Altıncı His Filminin Oyuncuları ve Rolleri


Bruce Willis (Malcolm Crowe)
Haley Joel Osment (Cole Sear)
Toni Collette (Lynn Sear)
Olivia Williams (Anna Crowe)
Trevor Morga (Tommy Tammisimo)
Donnie Wahlberg (Vincent Gray)

Altıncı His Fragman Videosu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder