16 Ağustos 2020 Pazar

Uyumsuz Benzeri Filmler - Uyumsuz Tarzı Filmler

Veronica Roth adlı yazarın Uyumsuz adlı romanından uyarlanarak 18 Nisan 2014'te vizyona giren Uyumsuz benzeri filmler için hazırladığım listeye hoş geldiniz. Burada sizlere mümkün olduğunca aynı tadı ve heyecanı verecek Uyumsuz tarzı filmler paylaşamaya çalışacağım. Umarım işinize yarayacak bir liste olur.

Oblivion

Oblivion

Tom Cruise ve Morgan Freeman gibi usta isimlerin yer aldığı harika bir bilim kurgu filmi olan Oblivion Uyumsuz benzeri film diyebiliriz. Konusundan kısaca bahsedecek olursak; başka bir gezegende yaşayan bir ırk, eskiden insanların Dünya adını verdiği bir gezegene gidip, burada nasıl bir hayat yaşandığını ve ne tür koşullarda hayatlarını sürdürdüklerini araştırması için bir asker görevlendirilir. Ancak bu gezegen, bazı uzaylı yaratıklarca gasp edilmiş ve bazıları hala daha burada hayatlarını sürdürmeye devam etmektedir! 

Filmin tüm detayları için tıklayınız: https://tr.wikipedia.org/wiki/Oblivion_(film,_2013)

Galaksinin Koruyucuları

Galaksinin Koruyucuları

İlgi çekici ve aksiyonu yüksek bir bilim kurgu filmi daha! Filmin konusundan kısaca bahsedelim. İçinde bulunduğumuz evreni kontrol altında tutmayı, daha doğrusu evrene sahip olmaya çalışan gizli güçleri durdurmak amacıyla oluşturulmuş özel bir grup, galaksiyi koruma görevini üstlenirler. Ancak bu grup tamamen suçlulardan oluşmaktadır!

Matrix

Matrix

Aslında içerdiği felsefe bakımından tüm bilim kurgu filmlerinin babası olarak sayılabilecek ve eminim ki pek çok film sever tarafından defalarca kez izlenmiş bir yapımdan bahsediyorum. Uyumsuz filmi kadar olmasa da bazı noktalardan benzerlik ve aynı dokuyu hissedebileceğinizi düşündüğüm için Matrix filmini de buraya eklemek istedim. Daha fazla detaylı bilgi için Film Referans sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Yarının Sınırında

Yarının Sınırında

Yine başka bir Tom Cruise filmi ile daha birlikteyiz. Bu sefer ona Emily Blunt da eşlik ediyor. Aslında son derece sıradışı bir konuya sahip olan Yarının Sınırında için güzel bir Uyumsuz gibi filmler kuşağında yorumlayabiliriz. Filmde anlatılan Mimics isimli bir uzay birliği bulunuyor. Bunlar dünyayı ele geçirmek ve tüm insanları öldürmek üzere savaşan bir grup. İnsanlar bu özel güçlere sahip olan uzaylılara karşı savaşmak konusunda çaresiz kalıyor. Buna bir dur demesi için özel olarak görevlendirilen Cage isimli subay, ilk saldırı da hayatını kaybeder. Fakat bu ölüm, onun için tekrar tekrar başlangıçları doğuracak olan bir döngüyü meydana getirir. Dediğim gibi, oldukça ilginç ve fantastik bir bilim kurgu filmi sizleri bekliyor.

Maymunlar Cehennemi: Başlangıç

Maymunlar Cehennemi: Başlangıç

Son paylaşacağım film de bu olacak. Aslında konu itibari ile Uyumsuz filmi ile çok fazla benzerlik göstermese de, ben keyifle izleyeceğinizi düşündüğüm için onu bu listeye almak istedim. İlk seyrettiğimde bir yandan şaşırarak ve bir yandan da ürkerek izlediğim bu özel Maymunlar Cehennemi filmi sizinde oldukça fazla hoşunuza gidecektir. Bu konuda geçmişte de pek çok filmi çekilmiştir. Yani oldukça popüler bir konu üzerinden yola çıkılmış harika bir Başlangıç filmi diyebiliriz.

Evet arkadaşlar, şimdilik sizlerle Uyumsuz filmine benzeyen filmler listesini elimden geldiğince keyif alacağınız düşündüğüm yapımlardan oluşturdum. Umarım keyifle seyredersiniz!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder