26 Eylül 2020 Cumartesi

Bird Box Filmi Konusu ve Kısa İncelemesi

Kıyamet sonrası filmlere olan hayranlığımı iyi bilirsiniz. Özellikle de işin içine bilim kurgu tadında esintiler girerse daha da heyecanlanırım. Her ne kadar izlerken fazla klişe sahne bulsam da, Bird Box yine de bu tadı verebilen yeterlilikte bir film olarak karşımıza çıkıyor.

Bird box filmi

Oyunculuklar ve klişelerden biraz keyfiniz kaçabilir. Hatta sırf Sandra Bullock için filmi izleyenler bile varken ve Sandra'nın da rolünü bana göre hakkıyla verememesi bence yine de göz ardı edilebilecek detaylar. 

Neden diye soracak olursanız, filmin konusu aslında başlı başına filmi alıp bir yerlere götürmeyi başarıyor. 

Bird Box filminin konusu hakkında bir iki kelam edelim:

Dünyanın farklı ülkelerinde birden bire gökyüzünde beliren parlak bir ışık nedeniyle toplu intiharlar baş gösteriyor. Rusya, Romanya falan filan derken olay Amerika'ya da sıçrıyor. Karnı burnunda olan Malorie (Sandra Bullock) ise birden bire gelişen olayların içerisinde bulur kendini...

Araba kazasından sonra kendisine sığınmak için bir yer bulan Malorie, farklı insanlardan oluşan bir grubun kaldığı bir evde kapana kısılır. Dışarıdaki tehditten kendilerini korumaya çalışan grup, sonunda yaşamanın bir yolunu bulmak zorunda kalacaktır.

Bird box gözler

Evet konumuz kabataslak bu şekilde. 

Olay ise şu; nereden geldiği ve ne tarz güçleri olduğu belli olmayan yaratıklar tüm dünyayı ele geçiriyor. Onlara bakanlar ise gözlerinde birden bire oluşan şekil değişikleri ile birlikte birden aklını yitirircesine kendilerini kötü hissederler. Genellikle özledikleri birilerini düşünürken veya kendilerini mutsuz hissederken bulan bu kişiler, bir an önce intihar etme düşüncesi ile yanıp tutuşurlar. Ve bir şekilde kendi ölümlerini gerçekleştirirler.

Ancak bu yaratıklardan etkilenmeyenler de var. Bunu söylersek ağır spoiler vermiş oluruz. O yüzden kendiniz görün.

Neyse, bu yaratıklardan korunmanın tek yolu, gözleri bağlı şekilde dışarıda gezinmek (eğer çıkmak zorundaysan). 

Bird box küçük kız

Kısacası onlara bakmaman gerekiyor. Yoksa sende intihar etmek zorunda kalırsın diyor film...

Ama sonunda olaylar bu evde de karışır ve Malorie kendi oğlu ve arkadaşının kızı ile radyoda duydukları güvenli bölge çağrısına doğru gitme planı yaparlar. Ama yol son derece zorludur. Çünkü tek gidiş yolu vardır ve o da upuzun bir nehirden geçmektedir.

Gözleri bağlı, hiçbir yeri görmeden bu yolu nasıl tamamlayabilirler ki?

Filmin heyecanlı anları da burada zaten.

Bu arada "Uyumsuz benzeri filmler" sayfamda da keyfinize uygun film önerilerimi bulabilirsiniz.

Neyse sözü çok uzatmadan şunu söyleyeyim:

Efsaneler arasında yerini alabilecek tarz da bir konuya sahip olan Bird Box, korkunç klişeler ile içi boşaltılmış ve berbat edilmiş ara sahneler nedeniyle bence sadece geçer not alabilir. Gerçi filmin devam filmi çekilecekmiş ama bakalım bunca eleştirilerden sonra beklentiyi karşılayabilecekler mi... Yine de bu haliyle de iyi bir gerilim filmi tadı veriyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder