6 Ağustos 2020 Perşembe

Raydan Çıkanlar Filmi Konusu [2005]

Raydan Çıkanlar... filmin adı oldukça Türk işi duruyor değil mi? Hani bazı filmler vardır, orijinal ismi bambaşka ama Türkçe'ye çevrilmiş hali çok daha başkadır. Örneğin Jim Carrey'in oynadığı Sil Baştan filmi gibi... halbuki filmin orijinal ismi "Eternal Sunshine of The Spotless Mind" :)) İşte bu filminde ismine bakınca sanki orijinal ismi çok alakasız olmalı gibi geliyor değil mi? Yok, öyle değil. Bu sefer tam çeviri yapılmış. Çünkü filmin orijinal ismi Derailed, yani raydan çıkmış / çıkarılmış vs. gibi anlamlara gelen İngilizce bir kelime...

Raydan çıkanlar filmi
Neyse, gereksiz laf kalabalığı yaptık. Raydan Çıkanlar filmi konusu için bir giriş yapalım.

Filmimizde Charles isminde ve başrolde olan bir karakter var. Bu arkadaşın özel hayatında ciddi sorunları vardır. Daha doğrusu bir bıkmışlık ve yorgunluk diyelim. İş ve aile hayatında hiç bir şey yolunda gitmiyor gibi bir görüntü veriyor. Bu karakteri Clive Owen -ki kendisini çok severim- canlandırmış.

Günün birinde tren ile yolculuk ederken, Lucinda (Jennifer Aniston) isimli bir bayan ile tanışır. Sohbet ilerlerken, aralarında bir şeyler yaşanacak hissini alıyorsunuz zaten. Ki buraya kadar her şey normal. Ama normal olmayan kısım, Lucinda'nın evli olmasıdır. Yaaaa... işte öyle.

Bu iki arkadaş işi pişirmeden önce bir yerlere gidip, yemek yer bir şeyler içerler. Derken kendilerini bir otel odasında bulurlar. Tam sevişmeye başlayacakken içeri bir hırsız (Vincent Cassel) girer ve aniden ortalık karışır. Charles'ı yaralayıp yarı baygın duruma getiren hırsız, Lucinda'yı gözüne kestirir ve Charles'ın yanında ona tecavüz etmeye başlar.

Her şey bittikten sonra, ikisi de bu durumu polise anlatmamaya karar verir. Malum, özel hayatlarında durum buna müsait değildir. Yani açıklamasını yapabilecekler bir durum değil.

Fakat hırsız bunların peşine düşer ve tehdit etmeye başlar.

İşler iyiden iyiye sarpa sarmaya başladığı vakit, bu iki arkadaş bir kiralık katil tutmaya karar verirler. Haydi bakalım, ayıkla şimdi pirincin taşını! Gerilim filmi olarak gayet başarılı bir yapım sizleri bekliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder