21 Temmuz 2020 Salı

The Road (Yol) Filmi Konusu [Kısa İnceleme]

Post apokaliptik yani kıyamet sonrası bilimkurgusu filmlerine hayranlığım oldukça yüksektir. Bugün paylaşacağım The Road (Yol) incelemesi de gerçekten favorilerim arasındaki yerini hala koruyan başarılı bir yapımdır. Özellikle de Viggo Mortensen'in harika oyunculuğu sayesinde...

the road filmi

Filmin başlangıç kısmında her ne kadar Charlize Theron -ki kendisine bayılırım- görülse de aslında film sadece kıyamet sonrası dünyada hayatta kalmaya çalışan baba oğul ilişkisini konu ediyor. Kıyamete yaklaşan dünyada akıl sağlığını koruyamayıp korku ve dehşete kapılan Charlize Theron, kocasını ve yeni doğan bebeğini terk ederek ortadan kayboluyor.


the road yol filmi

Yıllar sonra ortada dünyadan eser kalmıyor ve herkes kendi derdine düşüyor. Kanunsuzluk, açlık ve sefalet dolu günlerde hayatta kalma çabasına giren baba oğul, kendilerini güzel ve korunaklı bir bölgenin beklediğine inandığı bir yere doğru yola çıkıyorlar.

yol filmi

Bu yolda karşılarına pek çok engel ve tehlike de çıkacaktır.

Gerilim hissini iliklerinize kadar hissedeceğinizi düşündüğüm pek çok sahne mevcut. Ama yine de tamamen bir gerilim filmi diyemem.

Çünkü özellikle filmin dram kısmı bence çok daha etkili ve çarpıcı!

İnsanların aslında ne kadar vahşi ve tehlikeli olabileceğini çok iyi yansıtan The Road filmini izlemenizi kesinlikle tavsiye ediyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder