1 Nisan 2019 Pazartesi

Paralel Evren (Coherence) Film Konusu ve İncelemesi

Uzay, kuantum ve bilimkurgu konularına ilginiz var ise sizi harika ve büyük ihtimal daha önce adını bile duymadığınız bir film ile baş başa bırakacağım. Paralel Evren (Coherence) filminin konusu ile başlamak istiyorum. 


Bir akşam yemeğinde ve aynı evde buluşan arkadaşların keyifle geçirdikleri dakikalar bir kuyruklu yıldızın geçişi ile bölünecektir. İlk başta oldukça heyecan verici bir deneyim gibi gözüken bu gözlem olayı daha sonrasında yerini bir elektrik kesintisine bırakacaktır. 

Gayet doğal ve normal gözüken bu kesinti sonrasında mum ve çeşitli lambalar yakılarak ev içinde vakit geçirmeye devam edilir. Ancak sonra bir şey fark ederler. Karşı evde ışıklar garip bir şekilde yanık durmaktadır. Olaya anlam vermeye çalışan bu grup, sonrasında da kapıya gelen biri ile tam bir gerilim atmosferine giriş yapacaktır.


Daha fazla spoiler vermek istemem ama filmin konusundan da anlayabileceğimiz üzere, hem bilimkurgu hemde gerilim yüklü bir içerik bizi bekliyor. 

Olayları çözebilmek için sohbetleri iyi anlamak gerekiyor. Veya daha öncesinde paralel evren ve kuantum konusunda biraz araştırma yapmak gerekebilir. Ama dediğim gibi, bu konulara ilgi duyan biriyseniz zaten zorluk çekmeden neler döndüğünü anlayacaksınız!

Film IMDB üzerinden 7.2 puan almıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder